miercuri, 1 iulie 2009

Tartă crocantă cu prune

- 6 porţii-
  • 75 gr unt
  • 75 gr margarină pentru gătit
  • 225 gr făină
  • 2 gălbenuşuri medii

Umplutura:

  • 450 gr prune, tăiate bucăţi
  • 50 gr zahăr pudră
  • fulgi de migdale mărunţiţi şi 2 linguri cognac (opţional)

1.Frământaţi grăsimea cu făina până ce obţineţi un aluat sfărâmicios, apoi adăugaţi gălbenuşurile şi apă atât cât să obţineţi un aluat nu prea tare. Puneţi aluatul la frigider 1/2 oră.

2.Căliţi prunele în 2 linguri apă (sau cognac) şi 25 gr zahăr. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi restul de zahăr.

3.Întindeti jumătate din aluat pe masa presărată cu făină, apoi puneţi în forma de tartă. Aşezaţi umplutura, iar din restul de aluat faceţi fâşii pe care le puneţi deasupra şi le lipiţi de prima foaie umezind marginile cu puţină apă. Coaceţi cca 30 min în cuptorul preîncălzit.

Niciun comentariu: