sâmbătă, 16 mai 2009

Plăcinta păstorului (Shepherd's Pie)

Fel de mâncare englezesc simplu şi bun.
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă tăiată fin
- 1 morcov tăiat mărunt
- 1 ţelină mică, tăiată fin
- 1 lingură cimbru proaspăt
- 450 gr friptură de orice fel (tradiţional, de miel) tăiată în bucăţi mici sau carne tocată
- 150 ml vin roşu sau 2-3 linguri sos Worcestershire
- 150 ml supă de legume
- 1-2 linguri pastă de tomate
- piure de cartofi făcut cu unt şi lapte, din aprox. 700 gr cartofi

Ceapa, morcovul şi ţelina se călesc . Se adaugă cimbrul, carnea, vinul şi supa (în loc de supă puteţi pune 1 cub de concentrat de legume dizolvat în aceeaşi cantitate de apă-150 ml). Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă pe foc să fiarbă până ce scade.
Se aşează amestecul de carne într-un vas termorezistent, deasupra se întinde piureul şi se coace 25-30 de minute în cuptorul preîncalzit.

Niciun comentariu: