miercuri, 20 mai 2009

Tartă cu brânză, lămâie şi stafide

275 gr zahar cu granulatie fina
50 gr unt
50 gr faina cu agent de dospire
1/2 lingurita praf de copt
5 oua mari
450 gr brânza de vaci scursa
40 gr faina coaja rasa de la o lamâie
3 linguri zeama de lamâie
150 ml smântâna
75 gr stafide carnoase
o lingura zahar pudra

1 Preincalziti cuptorul circa 10 minute inainte de a coace prajitura. Ungeti cu ulei o forma pentru blat de tort si tapetati-o cu hârtie pergament.


2 Frecati untul cu 50 gr zahar pâna ce obtineti o spuma usoara, apoi incorporati faina, un ou si praful de copt stins cu câteva picaturi de zeama de lamâie.


3 Amestecati bine si puneti compozitia in forma de copt. Separati galbenusurile si albusurile celor 4 oua ramase.


4 Cu ajutorul robotului de bucatarie sau al mixerului amestecati brânza pâna obtineti o crema fina, adaugând treptat galbenusurile si zaharul, apoi faina ramasa, coaja rasa si zeama de lamâie. Amestecati din nou. incorporati smântâna si stafidele, amestecati din nou.


5 Bateti albusurile spuma tare apoi incorporati-le, amestecând usor, in compozitia de brânza pe care o veti turna apoi in forma de copt, peste aluat. Bateti usor forma de o suprafata plana pentru a scoate eventualele bule de aer si bagati-o la cuptor circa o ora. Daca observati ca prajitura se inchide prea repede la culoare, acoperiti-o cu o coala de hârtie.

Niciun comentariu: