sâmbătă, 16 mai 2009

Poronczso

Aluat:
- 1 pachet cu margarina
- 1 cub drojdie
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 4 linguri zahar
- coaja si zeama de la o lamaie
- 550 g faina

Umplutura:
- 300 g zahar
- 150 ml apa
- esenta de rom
- 2 pliculete cu zahar vanilinat
- 300 g mac
- 1 ou pentru uns

Mod de preparare:
1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se framanta un aluat moale si se lasa la odihnit 30 de minute, la loc cald.
2. Pentru umplutura, se macina macul. Apa si zaharul se fierb pentru obtinerea siropului. Se adauga macul macinat, esenta de rom si zaharul vanilinat. Se fierb circa 5 minute pana incepe sa se ingroase, dupa care se da la rece.
3. Aluatul se imparte in patru parti, la fel si umplutura. Se presara faina pe masa, se intinde foaia subtire, se unge cu umplutura pe toata suprafata ei si se ruleaza.
4. Se asaza in tava tapetata cu ulei si faina. La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Se formeaza 4 suluri si se aseaza in tava. Deasupra se unge cu un ou intreg astfel: se unge o data toata suprafata, dupa care se da la rece 10 minute. Operatiunea se repeta de 3 ori.
5. Se da la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.

P.S. Daca umplutura iese prea groasa dupa racire se mai adauga putin lapte.

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget