marți, 19 mai 2009

Sos bechamel

- 50 gr unt
- 1 lingura cu varf faina alba
-
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
- sare
piper nucsoara (cine doreste, eu nu pun)
  1. Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara.
  2. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu.
  3. Incepem sa adaugam lapte, incet... ca la maioneza. In acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul).
    * cand ati pus tot laptele, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doriti puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.
  4. Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.
  5. Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putin nucsoara.
sursa: www.e-retete.ro

Niciun comentariu: