marți, 30 iunie 2009

Pêche Melba - de Escoffier

Cea mai renumită creaţie a marelui bucătar francez Auguste Escoffier, Pêche Melba, este un desert creat pentru cântăreaţa de operă australiană Nellie Melba (1861-1931). Este un desert simplu şi delicios, care a fost diversificat de-a lungul timpului cu nenumărate variante şi adăugiri.

Reţeta originală este aceasta: Cufundaţi jumătăţi de piersică decojite într-un sirop de vanilie, aşezaţi-le într-o cupă pe un strat de îngheţată de vanilie şi acoperiţi cu piure de zmeură.

Sugestie pentru însiroparea piersicilor: Fierbeţi apă cu zahăr şi esenţă de vanilie la foc mediu, până când se dizolvă zahărul. Adăugaţi jumătăţile de piersică şi readuceţi la fierbere, la foc mic. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă aprox. 10 minute sau până când piersicile s-au înmuiat, întorcându-le în sirop din când în când. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească în sirop, apoi le puteţi folosi.

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget