duminică, 17 mai 2009

Ciorbă de burtă (după reţetă Radu Anton Roman)

- 1 kg de burtă şi 2 kg picioare de vacă şi ciocănele
- 2 cepe, 2 morcovi, 2 păstârnaci, 1 căpăţână mare de usturoi
- 2 gălbenuşuri, 200 ml smântână, 100 ml oţet
- leuştean, sare, piper

Se pun 5 l de apă la fiert cu picioarele şi ciocănelele, se spumuieşte. Se spală burta, se taie bucăti potrivite, se freacă cu oţet. Se lasă până dimineaţa în apă rece cu o linguriţă de bicarbonat. După 3 ore de fiert se scot picioarele şi ciocănelele şi se taie zgârciurile tăieţei.
A doua zi se pune burta la fiert în apa cu zgârciuri, completată până la 5 l. Ceapa se taie mărunt, restul legumelor se rad, se adaugă toate. După 3 ore se scoate burta şi se taie tăieţei. Se pune iar la fiert şi se adaugă oţetul. Trebuie să iasă 3 l, dacă scade mai mult se mai adaugă apă fierbinte.
Usturoiul pisat se freacă cu sare, gălbenuşurile, smântâna şi puţină ciorbă şi se adaugă.
Se presară leuştean.

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget