marți, 30 iunie 2009

Carne

  • Inainte de a pune o tigaie cu ulei pe foc este bine sa se puna putina sare in ulei pentru ca in felul asta nu o sa mai sara.

  • Peştele, indiferent de modul in care de preparare, este bine sa-l ungi cu lamaie cu putin timp inainte de a-l pregăti. Lamaia ii va da un gust aparte, iar carnea nu se va sfarama.

  • Daca ai peşte la congelator, lasa-l sa se dezghete peste noapte, intr un bol cu lapte, va capata un gust fin si delicios.

  • Pentru ca peştele sa se poata curate mult mai usor de solzi, se tine inainte timp de 10 min intr-un vas cu apa calduta.

  • Carnea pentru fript nu se inteapa cu furculita, pentru ca altfel isi pierde sucul.

  • Friptura de porc este mai picanta, daca frecati cu scortisoara partea mai grasa a fripturii si turnati bere in timpul prepararii fripturii. Astfel se formeaza o crusta grozava.

  • Sosul fripturii e mult mai gustos daca adaugi in el o felie de mar. Devine si mai parfumat daca adaugi la final un praf de cafea macinata.

  • Chiftelele se prajesc intotdeauna in ulei bine incins, dar la foc mic. Altfel se formeaza o crusta care impiedica patrunderea caldurii in interior si carnea ramane cruda.

  • Pasarea sanatoasa are carnea alba. Carnea rosie e semn de boala. Feriti-va sa o cumparati.

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget