marți, 19 mai 2009

Ruladă cu brânză

Blat
100 gr faina
70 gr unt
1/2 l lapte
1 lingurita sare
5 oua

Umplutura

200 gr smantana
putin unt
400 gr cascaval(sau un amestec de cascavaluri de care va plac)
200 gr telemea
piper

Preparare

  1. Se pune laptele cu faina, untul si sarea pe foc, intr-o oala mai mare. Se amesteca continuu pana devine ca o mamaliga. Nu conteaza daca face cocoloase. Se ia de pe foc.
  2. Se separa albusurile de la oua. Se bat spuma.
  3. Galbenusurile se adauga in maglavaisul din oala unul cate unul, amestecand rapid dupa fiecare.
  4. Se incorporeaza apoi spuma de albusuri in 3 etape (ca sa ramana pufos amestecul)
  5. Se intinde amestecul in tava cuptorului (35cm X 35 cm) pe care am pus hartie de copt. Daca nu aveti hartie, ungeti tava cu grasime si apoi presarati faina. Se da la cuptor la 200C pentru fix 15 minute
  6. Cand scoateti tava din cuptor rulati rapid foaia, lasati 1 minut si apoi desfaceti-o. Eu am rulat folosind hartia de copt de dedesubt. Sau puteti transfera foaia pe un prosop umed si rulati cu el.
  7. Se unge foia cu putin unt si apoi cu un strat subtirel de smantana. Branzeturile razuite si condimentate cu mult piper se presara pe foaie. Se ruleaza in folie si dam la frigider cateva ore.
  8. Rulada se serveste feliata si incalzita in cuptor pana se topesc un pic branzeturile
sursa: www.e-retete.ro

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget