sâmbătă, 16 mai 2009

Creme a la creme


Blat:
- 9 oua
- 9 linguri zahar
- 1 plic si 1/2 de Creme Ole de ciocolata

Crema:
- 400 ml smantana dulce (cutia rosie) Dorna rece
- 400 ml lapte rece
- 2 plicuri Creme ole de vanilie

Glazura:
- 3 linguri apa
- 3 linguri whiskey sau cognac
- 3 linguri zahar
- 150 g ciocolata cu lapte Milka
- 150 g unt gras

Cantitatile sunt pentru o tava mare.

Mod de preparare:
1. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare adaugand zaharul in ploaie treptat, iar galbenusurile la final unu cate unu, dand mixerul pe viteza mica.
2. Se adauga praful de ciocolata care se incorporeaza cu o lingura sau spatula de lemn amestecand incet.
3. Se unge tava cu unt si se rastoarna compozitia nivelandu-se cu o spatula. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C aproximativ 25 de minute. Se verifica cu scobitoare. Daca blatul se umfla el se inteapa repetat cu o scobitoare pentru a se lasa.
4. Smantana se amesteca cu laptele si se adauga praful de vanilie mixandu-se pana cand crema se intareste. Aceasta se intinde peste blatul rece si se da la frigider.
5. Se pun la foc apa si zaharul pana acesta din urma se topeste. Se ia de pe foc si se adauga lingurile de whiskey sau cognac. Se pune iar pe foc si se adauga untul amestecandu-se pana cand acesta se topeste iar apoi se pune ciocolata bucatele. Se amesteca pana devine omogen si se lasa sa se raceasca putin pana se intareste si devine de consistenta mierii. La final se toarna peste prajitura si se unge uniform.

Niciun comentariu: