marți, 30 iunie 2009

Fernand Point: Gratin de cartofi

- 1 căţel de usturoi feliat fin
- 1 kg şi un sfert cartofi feliaţi subţire
- 2 ouă mari
- 180 ml lapte integral
- 2-3 linguri smântână
- 1 priză de nucşoară
- 3-5 linguri unt
- sare şi piper alb pentru condimentat

Preîncălziţi cuptorul la 175 grade Celsius. Frecaţi marginile unui vas emailat cu usturoiul şi unt. Aşezaţi straturi subţiri de cartofi în vas. Într-un vas separat, combinaţi ouăle, laptele, smântâna, nucşoara, sarea şi piperul şi amestecaţi. Adăugaţi un strat gros din această compoziţie peste cartofi şi căteva cuburi de unt. Coaceţi pentru aprox. 45 minute sau până când cartofii sunt uşor maronii. După ce sunt gata, lăsaţi câteva minute să se odihnească în cuptorul întredeschis şi apoi serviţi.

Niciun comentariu: