joi, 14 mai 2009

Spaghetti & chifteluţe

Preparaţi chiftelele . Fierbeţi spaghetele în apă cu sare şi puţin ulei. Pentru sos aveţi nevoie de o ceapă, un morcov mijlociu, 1-2 ardei graşi sau capia, tăiate mărunt sau date prin răzătoare. Acestea se călesc în ulei, apoi se adaugă sos de roşii sau bulion în funcţie de câtă cantitate doriţi să iasă (cam un borcan). Se condimentează cu vegeta, boia, piper, măghiran, oregano, busuioc şi rămurele de cimbru după gust.Se fierbe 5-10 minute, amestecând din când în când . Cei care doresc pot pune şi 2-3 căţei de usturoi pisaţi spre sfârşitul fierberii. Dacă sosul de roşii este acrişor puteţi pune 1-2 linguriţe de zahăr.
Se pun spaghetele în farfurie, se toarnă sosul lângă şi se presară cu parmezan/tipul de brânză preferat. Poftă bună!

Niciun comentariu: