duminică, 20 septembrie 2009

Ciorbiţă de văcuţă cu legume

O ciorbiţă savuroasă şi foarte hrănitoare.

Avem nevoie de:

- 500 gr carne de vită cu os, sau os de vită separat;
- 1 ceapă mare, 1 morcov mare, 2 gogoşari sau 3 ardei - tăiate cubuleţe;
- 1/2 păstârnac sau gulie, 1/2 ţelină - tăiate tot cubuleţe;
- 1 căniţă de cafea cu orez;
- 4 roşii decojite şi tăiate cubuleţe sau 250 ml bulion;
- pătrunjel sau leuştean proaspăt, după preferinţă, de la 1/2 legătură până la o legătură întreagă;
- 1-2 linguri praf de borş cu legume de la Delikat.


Această reţetă, ca şi toate supele, ciorbele şi mâncărurile cu sos de altfel, se face la foc mic de la început până la sfârşit. Fierberea la foc mic îi garantează savoarea minunată.

Într-o oală se pun aprox. 4 l de apă la fiert cu sare, carnea de vită tăiată cubuleţe şi osul de vită. Se spumează când este necesar. După aprox. 1 oră, când nu se mai adună spumă, se pun legumele călite puţin în prealabil: ceapa, morcovul, ardeii. Se condimentează cu vegeta şi piper.
Când carnea de vită este fiartă, se adaugă şi orezul, gulia şi ţelina cubuleţe şi roşiile, şi se mai lasă la foc până când şi acestea sunt fierte.

La sfârşit se pune praful de borş, se amestecă şi se mai lasă 1 min. pe foc, apoi stingem focul, presărăm leuşteanul proaspăt sau pătrunjelul şi acoperim cu un capac, să îşi dezvolte aroma.
Este foarte bună servită cu smântână !


4 comentarii:

Anca spunea...

Buna ziua,

Sunt incantata sa va anunt ca astazi incepe cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Festivalul Blogurilor Gustoase este o competitie special dedicata blogurilor culinare redactate in limba romana.Vrem ca la acest eveniment sa ne reunim, indiferent de distantele geografice care ne despart, sa ne imprietenim si sa celebram pasiunea noastra comuna, arta culinara.

Va invit, asadar, sa fiti prezenta cu blogul dumneavoastra la acest eveniment care se desfasoara in perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2009. Puteti castiga 16 electrocasnice ultraperformante oferite de sponsorul oficial, trofee si diplome de onoare. Alaturi de noi la acest eveniment se afla si reprezentati de prestigiu ai presei romanesti, care vor duce mai departe vestea Festivalului si ii vor face cunoscuti pe castigatori.

Exista 15 categorii de concurs si dumneavoastra va puteti inscrie la oricate categorii doriti sa participati.
Pentru a va inscrie blogul, este necesar sa completati formularul de inscriere pana pe 1 noiembrie ora 23:59(http://www.gustos.ro/concurs/inscriere.html).

Toate informatiile despre Festivalul Blogurilor Gustoase le puteti afla de aici: http://www.gustos.ro/concurs/

Va multumesc pentru timpul acordat. Pentru nelamuriri sau informatii suplimentare, va rog sa ma contactati.

Anca Tenita,

Marketing Manager Gustos.ro
Tel: 021.32.41.404
Email: anca@tree.ro
Web: www.gustos.ro

Marcela S. spunea...

Sarbatori fericite! Un an nou cu sanatate si impliniri. Pupici.

Seychelles spunea...

Multumesc Marcela la fel si tie toate cele bune. Sarbatori fericite !

Masaj erotic Targu Mures spunea...

mersi de reteta, eu nu puneam os, cred ca o sa fie mai buna data viitoare. mi-ai facut pofta