luni, 18 mai 2009

Ciabatta cu măsline negre

Ciabatta este o pâiniţă italiană mai crocantă şi densă. Se poate face cu diverse umpluturi, măsline negre, măsline cu roşii uscate în ulei (la conservă) sau măsline cu rozmarin, usturoi şi parmezan, sau cu spanac şi mozzarella, în principiu, ce vă place.
Reţeta de bază este următoarea:
- 400g făină
- 1 cub de drojdie
- puţin zahăr
- 240ml apă caldă
- 20 măsline fără sâmburi
- 2 linguri ulei de măsline
- puţină sare

Făina se cerne într-un castron, se face o adîncitură în mijloc unde se toarnă drojdia lichefiată cu zahărul şi apa. Compoziţia se presară cu faina, se acoperă şi se pune la cald la crescut timp de 20 de minute. Se adaugă măslinele tăiate bucăţi, uleiul şi sarea . Se frământă aluatul până devine
elastic. Se acoperă şi se pune din nou la crescut 30 min. Se răstoarnă în formă şi se mai lasă la crescut 20 min. Se coace în mijlocul cuptorului încălzit la 200 grade (foc iute) timp de 10 minute, apoi focul se reduce la 180 grade şi se mai coace încă 35 minute. Se scoate din formă.

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget