luni, 18 mai 2009

Spaghetti Bolognese

- 1 pungă spaghete
- 300 gr carne tocată sau mezeluri mai picante
- 1 ceapă mare, 1 morcov mediu, 2-3 ardei, toate mărunţite bine
- 1 cutie ciuperci, tăiate feliuţe (opţional)
- 2 căţei de usturoi sau praf de usturoi (opţional)
- 12 măsline negre
- 100 ml vin roşu
- 1 l sos de roşii
- condimente, vegeta, boia, piper,
şi pentru sos, 2 linguriţe măghiran, 2 busuioc, 2 oregano, 1/2 măr şi 2-3 rămurele de cimbru


Se fierb pastele şi se strecoară.
Se călesc legumele, se adaugă carnea, se rumeneşte. Se adaugă vinul , se lasă 5 min pe foc, apoi sosul de roşii şi toate condimentele, plus măslinele şi mărul. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând aproape mereu, să nu se lipească. Când sosul a scăzut se adaugă şi usturoi pisat sau praf, dacă vă place. Se scoate mărul şi cimbrul şi se toarnă peste spaghete în farfurie. Se servesc cu caşcaval ras deasupra.

Niciun comentariu: