
- 1 cub unt sau margarină
- 1 cutie ciuperci
- 400 ml smântână
- 2 gălbenuşuri
- vegeta, busuioc, praf de usturoi sau 2-3 cătei pisaţi, piper alb - după gust
- o pungă paste, eu prefer să fac cu spaghete
Şunca şi ciupercile se taie cubuleţe mărunte şi se călesc în unt sau margarină. Într-un vas se amestecă cele 2 gălbenuşuri cu smântâna şi condimentele şi se toarnă deasupra. Se fierb câteva minute ca să îşi dizolve aromele, amestecând continuu. Pastele fierte şi scurse se toarnă în tigaie şi se tot ridică cu un cleşte de bucătărie sau 2 furculiţe ca să se amestece bine. Se mai lasă 2 minute pe foc să intre sosul în paste.
Un comentariu:
asta nu este o reteta italiana ci una ad-hoc.
nu are nici o legatura cu carbonara.
nu se pune salam, nici ciuperci,etc
Trimiteți un comentariu