sâmbătă, 6 iunie 2009

Ardei umpluti

Ardeii astia umpluti sunt pansament pentru suflet, nu altceva !
Nu mai vrei nimic pe lumea asta decat sa te intinzi si sa visezi dupa ce mananci asa ceva. Eu tocmai am mancat si de asta va spun, ca stiu.

Ca sa puteti si voi sa va intindeti multumiti cu burta plina aveti nevoie de:
- 6 ardei grasi, 2 din fiecare culoare daca va intereseaza si aspectul;
- 500 gr carne tocata de buna calitate, aceasta insemnand in general carne tocata sub ochii vostri, nu la punga;
- o cescuta de orez (eu pun dupa ochi);
- 2 cepe calite, una pentru amestecul de carne si orez si una se pune in vasul in care vor fierbe ardeii;
- bulion, sau pasta de tomate sau 2-3 rosii cubulete;
- 1 legatura patrunjel, una marar, 1/2 legatura cimbru, 2-3 foi de dafin
- condimentele obisnuite, vegeta, boia dulce, piper
- smantana pentru servit
Carnea se amesteca cu orezul si ceapa calita, 1/2 legatura marar si 1/2 legatura patrunjel tocate fin, evident, si condimentam dupa gust.
Se pune in vas cealalta ceapa calita, se pun ardeii umpluti cu amestecul de carne, se pun rosiile printre si apa - sau jumatate bulion jumatate apa - pana acopera ardeii. Se condimenteaza si sosul dupa gust, se pun ramurelele de cimbru, dafinul si restul de verdeata printre ardei si se fierbe la foc mic.
Se servesc cu smantana si sa va fie de bine!
P.S. : Cui nu-i place mararul sa nu puna in amestecul de carne. Dar pentru asta tot puteti pune in sosul care fierbe 1/2 legatura prinsa cu ata astfel incat sa poata fi scoasa si aruncata. Ii da un gust bun si nu se simte pronuntat aroma de marar .

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget