joi, 21 mai 2009

Clătite (क्रेप्स)

- 2 ouă, preferabil de casă
- aprox. 500 ml lapte
- făină
- sare
- 1 praf de copt stins în suc de lămâie
- 100 gr unt

Bateţi ouăle şi adăugaţi alternativ lapte şi făină, amestecând bine după fiecare, până când aluatul ajunge la o consistenţă de mijloc, nici prea lichid nici prea gros. Topiţi untul pe foc şi adăugaţi. Puneţi şi praful de copt. Încălziţi câte un strop de ulei pentru fiecare clătită într-o tigaie de teflon şi prăjiţi clătitele; tigaia trebuie să fie foarte înfierbântată.
Umpluturi dulci :
- Nutella sau Finetti şi rondele de banane;
- gemuri;
- unt uns pe suprafaţa fiecărei clătite cât e fierbinte pentru a se topi, şi miere;
- urdă de vacă dată pe răzătoarea mică, amestecată cu zahăr, smântână şi esenţă de vanilie;
- mere tăiate felii şi călite în margarină cu zahăr, rom şi stafide;
- îngheţată de caramel sau după preferinţă;
- sirop de arţar şi căpşuni feliuţe;
- 2 pere, 2 linguri unt, 2 linguri zahăr brun, sirop de ciocolată pentru deasupra. Perele feliuţe se călesc la foc mic cam 5 min în unt şi presărate cu zahărul brun. Se umple clătitele şi se presară cu sirop de ciocolată.
Umpluturi sărate:
- urdă de vacă dată pe răzătoarea mică şi sărată, cu mărar cui îi place;
- pentru un tort de clătite, umpleţi cu un amestec din 1 ceapă, 200 gr carne tocată, ciuperci, călite toate, daţi la cuptor în vas de yena, presărate cu caşcaval şi smântână.

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget