sâmbătă, 27 iunie 2009

Bustrengo (Prăjitură italiană)

Bustrengo este o prăjitură delicioasă originară din zona Romagna.
- 100 gr. fănă de mălai
- 200 gr. făină obişnuită
- 100 gr. firimituri de pâine
- 200 gr. zahăr sau miere
- 3 ouă
- 500 ml lapte
- 100 gr. stafide
- 100 gr. smochine tăiate feliuţe
- coaja de la o lămâie
- coaja de la o portocală
- 500 gr. mere decojite şi tăiate feliuţe
- 60 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă sare

Amestecaţi cele două feluri de făină, firimiturile de pâine, ouăle întregi şi uleiul, apoi încorporaţi laptele.
Adăugaţi merele feliate, smochinele, stafidele şi coaja de lămâie şi portocală.
Ungeţi o formă de copt cu unt sau ulei şi umpleţi cu aluat. Coaceţi aprox. 50 -60 min.

Niciun comentariu: