luni, 18 mai 2009

Tacopaj (tartă mexicană)

O tartă cu carne delicioasă, ador să o gătesc. Este mult mai simplu şi rapid de făcut decât pare, Si Atat de Buna !

Aluat:

- 25o gr făină,

- 1 vîrf cuţit sare,

- 75 gr. unt,

- 50 gr. parmezan ras,

- 1 gălbenuş,

- 2 linguri apă foarte rece.

Umplutura:

- 250-300 gr. carne tocată de vită,

- 1 ceapă,

- 1 plic (40 gr.) condimente pentru taco (ceapa, usturoi, ardei, oregano etc),
sau 3 căţei de usturoi, 1 ardei gras şi oregano)
- 6 ciuperci,

- 200 gr caşcaval ras,
- 2 roşii,

- 3 ouă,

- 250 ml lapte sau smântână,

- sare si piper.

- Se amestecă rapid făina, sarea şi untul în bucăţele cu vîrful degetelor într-un castron până se fac ca nişte firmituri. Se adaugă parmezanul. Se amestecă gălbenuşul cu apa şi se adaugă la aluat. Se frământa aluatul 5 minute. Se lasă aluatul să se odihnească în frigider până se pregăteşte umplutura.
- Se prăjeşte ceapa tocată împreună cu carnea tocată. Se adaugă condimentele sau legumele tăiate fin şi 100 ml apă. Se lasă să fiarbă până când aproape toată apa s-a evaporat.
- Se taie ciupercile şi se prăjesc rapid în puţin ulei, cu sare şi piper.
- Se rade caşcavalul şi se taie roşiile rondele subţiri.
- Se amestecă ouăle cu smântâna sau laptele, se adaugă sare şi piper.
- Se întinde aluatul într-o formă (diametrul circa 26 cm) (şi pe pereţii formei) şi se înţeapă aluatul cu o furculiţă. Se coace aluatul circa 10 minute la 200 grade.
- Se scoate şi se pune amestecul de carne tocată peste aluat. Se pun ciupercile deasupra, caşcavalul ras. Se toarnă amestecul de ou şi lapte. Se pun rondelele de roşii deasupra.
- Se coace la 200 grade circa 30-40 minute sau pînă când amestecul de ou şi lapte s-a întărit şi a căpătat o culoare aurie.

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget