marți, 30 iunie 2009

Sos de ardei pentru cărnuri reci - Auguste Escoffier

Peppers for Cold Meats (Piments pour viandes froides) - 4 porţii-

Un sos absolut delicios, inventat de celebrul bucătar Auguste Escoffier, care acompaniază orice fel de carne prăjită, pui, porc, vită, curcan, precum şi mezeluri reci. De asemenea, se păstrează bine în frigider.
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa medie
  • 455 gr ardei gras roşu sau capia, spălat, curăţat de sâmburi şi feliat
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă praf de ghimbir
  • 1/2linguriţă amestec de condiment allspices cu nucşoară
  • 455 gr roşii, decojite şi mărunţite
  • 1 căţel de usturoi, pisat
  • 150 gr stafide
  • 50 gr zahăr
  • 160 ml oţet de vin roşu

1. Puneţi uleiul intr-o cratiţă. Căliţi ceapa tăiată foarte mărunt la foc mic până se înmoaie. Adăgaţi ardeii, sarea, ghimbirul şi condimentele amestecate, şi lăsaţi pe foc 10 minute.
2. Turnaţi şi roşiile, usturoiul, stafidele şi zahărul şi amestecaţi. Adăugaţi oţetul; gătiţi la foc foarte mic, acoperit, 1 oră şi 15 minute, amestecând din când în când. Luaţi capacul şi mai lăsaţi să fiarbă 5-10 minute.

Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget