marți, 19 mai 2009

Negresă marmorată

  • 300 gr ciocolata amara (70% cacao)
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 varf cutit sare

Crema de branza

  • 250 gr crema de branza Philadelphia
  • 30 gr zahar
  • miezul de la 1/2 pastaie vanilie (sau o esenta vanilie)
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1 ou
  • 2 linguri cognac (optional)


Preparare




  1. Se topeste ciocolata in bain-marie sau 30 sec la microunde.

  2. Se bate untul pana devine spumos. Ouale se amesteca cu zahar pana compozitia devine alba si spumoasa.

  3. Crema de branza: se amesteca bine toate ingredientele pentru crema de branza

  4. Incorporati untul in ciocolata topita. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si sarea. Apoi ouale cu zahar.

  5. Tapetati o tava rotunda cu pereti detasabili de 26 cm diametru cu hartie de copt. Turnati compozitia pentru negresa in tava.

  6. Cu o lingura puneti deasupra crema de branza pe toata suprafata negresei si cu o furculita treceti prin cele doua compozitii pana capata aspect marmorat.

  7. Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute.

  8. Lasati negresa sa se raceasca in cuptor.

Un comentariu:

Iulia spunea...

e excelenta prajitura!Am facut-o acum cateva zile si mi-a iesit ffff buna:>...merita sa o incercati si voi:p