vineri, 18 septembrie 2009

Pui in sos de ananas (versiune Chicken Chop Suey)

- 2 piepturi de pui, taiate cubulete
- 1 ceapa, solzisori
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 morcovi, taiati rondele nu foarte subtiri
- 1 ardei rosu taiat cubulete
- 1 conserva de ananas bucatele, nu felii
- 1 canita bulion sau 2-3 rosii decojite si taiate cubulete
- 2 foi de dafin
- 2 linguri sos de soia (optional)
- orez fiert pentru garnitura

Caliti usturoiul zdrobit. Cand incepe sa ii dispara aroma, adaugati si ceapa. Cand s-a calit putin, puneti cubuletele de pui si rumeniti. Acoperiti cu 2 cani de apa si sucul de la conserva de ananas si adaugati morcovii, ardeiul, bucatile de ananas, foile de dafin. Sarati si piperati si lasati sa fiarba la foc mic. Cand puiul si morcovul sunt aproape fierte, adaugati rosiile sau bulionul si sosul de soia si lasati sa fiarba impreuna inca cateva minute.