miercuri, 1 iulie 2009

Negresa "Pici pe spate"

  • 110 gr unt

  • 110 gr ciocolată dulce-amăruie

  • 2 ouă

  • 1/2 linguriţă sare

  • 155 gr zahăr brun

  • 50 gr zahăr alb

  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

  • 56 gr făină


Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetaţi o formă rotundă de 20 cm cu unt şi făină sau hârtie de copt.



Topiţi untul şi ciocolata la foc mic, amestecând continuu. Luaţi de pe foc şi adăugaţi sare, zahărul brun, zahărul alb şi vanilia. Amestecaţi si lăsaţi să se răcească până este călduţ.



Într-un vas mare, bateţi puţin ouăle, apoi încorporaţi amestecul de ciocolată. Înglobaţi şi făina, apoi daţi la cuptor pentru aprox. 30 min, până când învelişul este lucios.

Niciun comentariu: