vineri, 5 iunie 2009

Pita bread - pâine grecească

- 1 cub drojdie
- 10o ml apa calda
- 5-600 gr faina (cat e nevoie pentru a forma un aluat care sa nu se prinda)
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar granulat
- 200 ml apa calduta
- 1 lingurita ulei

Dizolvati drojdia in 100 ml apa calduta cu zaharul, amestecati si lasati sa stea 10-15 min.
Combinati faina cu sarea intr-un bol mare. Puneti in mijloc drojdia. Adaugati incet 200 ml apa calduta si framantati. Adaugati lingurita de ulei si continuati sa framantati pana cand aluatul este moale si elastic (10-15min). Lasati la dospit in loc caldut 15-30 min.
Impartiti aluatul in mingiute pe care le mai lasati sa stea 10 minute acoperite. Incalziti cuptorul foarte bine. Intindeti fiecare mingiuta intr-un cerc de grosime 1,5 - 2 cm, dati la cuptor la foc mare. Ar trebui sa se umfle cam in 4 minute. Daca vreti pitutzele mai rumene lasati mai mult. Deasupra se pot presara seminte de susan.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Voi incerca si eu reteta...vreu sa fac suvlaki pentru ziua mea si am nevoie si de pite. Cu siguranta pitele grecesti,ma refer la cele mancte acolo,la ei,sunt delicioase.
Acum sper sa se apropie de gustul lor si ce voi face eu.

Seychelles spunea...

Eu am facut si sunt bune si mi-au fost laudate, dar nu sunt ca cele grecesti intocmai. Nu cunosc motivul sau ce fac ei diferit. Probabil conteaza mult sa le coci in cuptor pe lemne, adauga acel ceva ce ii da gustul specific.