sâmbătă, 27 iunie 2009

Pâte brisée

Aluatul specific tartelor cu fructe, în special fructe de vară. Este crocant şi delicios !
- 200 gr faina
- putina sare
- 115 gr unt taiat cubulete
- 50 gr zahar
- 1 ou maricel batut

Se amesteca zahărul cu untul pana se omogenizează, se adaugă oul si cand sunt bine omogenizate se toarnă peste ele ingredientele uscate (făina cu sarea). Se amestecă, dar - foarte important !- nu mult, pentru a nu se încălzi untul. În acest fel vom avea o tartă fragedă şi crocantă. Secretul reţetelor de pâte brisée este ca aluatul să fie cât se poate de rece.
Se dă la frigider 20 de minute. Se poate ţine şi de pe o zi pe alta, va fi cu atât mai fragedă.
Se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarată cu făină încat sa ajungă la diametrul formei de copt, apoi se pune în forma de tartă invelita cu hârtie de copt, se înţeapă cu furculiţa peste tot şi se mai dă la rece 20 minute. Se coace în cuptorul preîncălzit aprox 15-20 minute.

Puteţi pregăti mai multe asemenea blaturi. Se păstrează la congelator foarte bine, doar scoateţi şi folosiţi când aveţi nevoie.

Niciun comentariu: