sâmbătă, 4 iulie 2009

Sweet potato pie (Placinta de cartofi dulci)

Aceasta placinta dulce, minunata si cu un gust chiar ciudat pentru noi romanii, este buna de nu se poate, dar nu pot sa inteleg nici in ruptul capului cum pot americanii sa o manance cu carne, fie ea si de curcan. Pentru ca e dulce, pentru ca are scortisoara , zahar, vanilie .......dar, se poate, si trebuie sa incerc si eu.
  • 450 gr cartofi dulci (eu ii gasesc intotdeauna la Kaufland)
  • 115 gr unt, inmuiat
  • 200 gr zahar alb sau combinatie 100 alb 100 brun
  • 120 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 gr nucsoara
  • 1 gr scortisoara
  • 5 ml extract vanilie
  • 1 aluat de tarta
Fierbeti cartofii dulci in coaja aprox. 40 - 50 minute. Treceti-i prin apa rece, apoi
curatati de coaja. Sfaramati-i intr-un bol, adaugati untul si amestecati bine. Apoi zaharul, laptele, ouale, nucsoara, scortisoara si vanilia.Amestecati de mana sau cu mixerul la viteza medie, pana cand compozitia este uniforma. Puneti peste aluatul de tarta si coaceti la 175 grade C pentru 55 - 60 minute, sau pana cand intepand cu scobitoarea, aceasta iese curata.

3 comentarii:

Oana spunea...

Nu am mancat niciodata cartofi dulci in combinatie cu carne insa imi place sa incerc lucruri mai ciudate asa ca merita incercata!

Anonim spunea...

mie nu imi place combinatia asta va spun sincer

Anonim spunea...

nici mie nu imi place