marți, 30 iunie 2009

Viţel Romanoff - Escoffier

  • 1,2 kg antricot de vitel (dezosat, sarat, piperat, invelit cu felii subtiri de slanina si legat cu sfoara),
  • 1 kg de hribi
  • 250 ml smantana,
  • 1 l de lapte,
  • 80 g faina,
  • 80 g unt,
  • 1 lingura de boia dulce,
  • 100 ml ulei,
  • 1 cub de supa,
  • sare si piper.

1.Preincalziti cuptorul. Puneti friptura intr-o tava, stropiti-o cu 2 linguri de ulei si bagati-o la cuptor, unde trebuie sa stea 1 ora la foc mare. Dupa primele zece minute micsorati putin flacara, stropiti carnea cu un pahar de supa, preparata din cub si acoperiti cu folie de aluminiu alimentar. Cand este gata lasati sa se raceasca si desprindeti atele si slanina.

2. Curatati hribii, maruntiti si caliti in restul de ulei. Sarati si piperati. Cand a scazut zeama pe care au lasat-o, stingeti focul, adaugati jumatate din smantana si amestecati bine.

3. Topiti untul intr-o cratita cu fundul gros, presarati faina si turnati laptele rece, amestecand pana cand sosul capata consistenta. Adaugati si restul de smantana, condimentati cu sare, piper si boia (daca nu va place boiaua, inlocuiti cu nucşoară). Amestecati jumatate din sos cu ciupercile.

4. Taiati friptura felii, ungeti fiecare felie cu sosul cu hribi si reconstituiti friptura. Puneti friptura intr-o tava si acoperiti-o cu restul de sos bechamel. Mai bagati o data la cuptor, la foc maxim, sa se gratineze, cam 10 minute.

Se serveste cu garnitura de cartofi sau cu orez.

2 comentarii:

Costachel spunea...

Ma bucur ca ti-a placut :)

Seychelles spunea...

Sincera sa fiu nu stiu daca mi-ar placea sau nu pentru ca nu am incercat inca reteta, dar am preluat-o de la tine pentru ca spuneai ca e reteta originala apartinand lui Escoffier. Ma gandesc ca sigur nu e de lepadat.:)